Evaluatie Rondje Zaanse Parels

Rondje Zaanse Parels

Veel parels die in het boek voorkomen, heb ik gevraagd of ze mee wilden doen met Rondje Zaanse Parels. Daarnaast melden zich nog een flink aantal parels aan die ook graag wilden aanhaken. Daardoor stonden er meer dan 125 parels langs de route in Zaandijk, Koog aan de Zaan en op de Zaanse Schans op 20 locaties. De parels kwamen uit de gehele Zaanstreek en werden eenmalig ‘geregen’ langs het rondje. Zo ontstonden er nieuwe verbindingen van parels die soms niet eerder met elkaar in contact waren geweest.

Wat waren jouw ervaringen?

1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

Vast bedankt voor de reacties!

 


Comments

Evaluatie Rondje Zaanse Parels — 38 Comments

 1. Als je dan echt zo snel op- en aanmerkingen wil, oké….
  Het Koogerpark lag een beetje buiten de route (en geen bordje/ballonnen bij de ingang naast het bejaardentehuis/bushalte).
  Geen idee voor de hoeveelheid bezoekers, bij de lezingen was het niet echt druk. Tip voor een volgende keer en lezingen: een kwartiertje pauze tussendoor. Geeft de mensen even de tijd om na te praten…..
  Reacties van iedereen die ik heb gesproken: topdag gehad!!
  Zeker voor herhaling vatbaar, ik zou het alleen in een andere periode doen. Samen met Open Monumenten is helemaal top maar daardoor werd het wel veel….. en Zaandam/Wormerveer/Krommenie waren te ver voor 1 dag.
  Ja hoor ik wil best betalen voor het evenement. Mits er geen grote sponsors worden aangetrokken. Het voor en door maakt dit concept juist zo leuk en dynamisch.
  Tijdens de presentatie gaven zowel Erick Klingers als Frouke Hoekstra aan dat er ook veel te vertellen is over hoe de foto’s tot stand zijn gekomen. Misschien een leuk idee voor de website of Facebook? De verhalen achter het maken van het boek?

  Simone Ronchetti, een van fotografen van het boek Zaanse Parels en verantwoordelijk voor de lezing Tussen Zuiddijk en Zaan die in het Koogerpark werd gehouden.

  • 1- ik stond op de zaanse schans, er zijn denk ik wel meer dan 100 bezoekers geweest, en bij onze winkel op de lagedijk zijn wel 200 bezoekers geweest.
   2-communicatie ging goed, ballonnen wat eerder haha
   3-positief, wist niet dat de Zaanstreek zoveel ingrediënten had
   4-zeker het was onderscheidend, leerzaam en spreekt meerdere doelgroepen aan
   5- uiteraard, het levert ons tenslotte ook wel wat op.
   6- Zeer mooi, harde kaft maar de prijs is denk ik voor sommige mensen aan de hoge kant
   7-Wat dacht je van een Zaans Kookboek

   Jeroen Gruijs van Groeneveld Eten stond met het Zaans Plankie (aankondiging kookworkshop) bij Restaurant De Hoop op D’Swarte Walvis op de Zaanse Schans

 2. 1. Ik gaf twee verhalen van 1 uur in de Vijfde smaak. Het was mooi weer, er waren voldoende mensen op het terras om het gezellig te maken, de presentatie van wijn en hapjes was goed gedaan. Het zaaltje van 4 rijen van 5 stoelen raakte beide keren goed genoeg gevuld om niet voor de banken te staan praten.
  2. Had voller gekund: misschien volgende keer beter of duidelijker aankondigen? Maar misschien moet het verhaal over het centrum ook echt in het centrum verteld worden, gekoppeld aan excursies en dan in een grotere zaal. Dan van tevoren laten intekenen in combinatie met excursie.
  3. Reacties van mensen waren geïnteresseerd en enthousiast. “”Ik kijk nu op een heel andere manier naar de stad””.
  4. Een herhaling in dezelfde maand is een goed idee: vaste prik in september: Zaanse Parels! Uitbouwen met gemeente en eventuele nieuwe attracties. Contact met ondernemers en winkeliersverenigingen.
  5. Inderdaad vragen om een bijdrage aan de initiële kosten. Vanuit het project Inverdan zou zo’n bijdrage gegeven kunnen worden, denk ik, maar ik ben zelf ook enthousiast genoeg om bij te dragen.
  6. Boek ziet er schitterend uit, met ook die hoofdstukindeling per dorp en de kaartjes: heel goed gedaan. Ik zit erin te lezen en te bladeren; afgewogen commentaar volgt.
  7. Gaan we over praten als de evaluatie inzendingen binnen zijn en er een overzicht is ontstaan.
  X
  Sjoerd Soeters (masterplanner Inverdan/stadcentrum Zaandam)
  Hij verzorgde twee lezingen bij restaurant DeVijfdeSmaak in Koog aan de Zaan

 3. Bedankt weer voor de kans om mij in de schijnwerpers te zetten!
  Hierbij mijn evaluatie:

  1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  Wij hadden denk ik de beste locatie, in totaal 20 duivekaters gesneden en uitgedeeld dit waren ongeveer 800 stukjes. Daarnaast een 160 stuks verkocht aan diverse mensen, in het begin vooral toeristen van de Schans daarna kwamen de deelnemers van de route.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

  Goed was het enthousiasme waarmee alles weer werd geregeld, voor verbetering zou ik zeggen dat er niet genoeg reclame voor is gemaakt maar dat komt ook door ons deelnemers die niet voldoende aandacht er aan hadden gegeven vooraf. Veel mensen wisten er niet vanaf tot zondag.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  Reacties waren sowieso positief. Leukste reactie die ik had was “je bent nog veel knapper dan in de krant.” J

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Als ik weer op de Schans mag staan is het voor mij zeker voor herhaling vatbaar. Aanbeveling zou zijn meer reclame maken.

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

  Uiteraard.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Het is weer een prachtig boek geworden, alleen wel aan de prijzige kant. Zowel in als verkoopsprijs

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

  Als het idee weer hetzelfde word zou ik er graag weer in staan. Zo organiseren wij bijvoorbeeld al bijna 4 jaar kinderfeestjes in de bakkerij en zitten wekelijks op beide dagen dat we het doen.
  Misschien zou een Zaanse food parels ook leuk zijn.

  Ik zou ook graag meer samenwerking zien tussen de diverse parels via bijvoorbeeld een social platform….

  Ingezonden door Lex Brakenhoff
  Bakkerij Lex Brakenhoff stond met duivenkater voor restaurant De Hoop op D’Swarte Walvis op de Zaanse Schans

  • Dag Lex,

   Het social platform bestaat al! Het heet Aan de Zaan, platform & podium voor maatschappelijke initiatieven. Elke 1e maandag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur in De Fabriek. Kijk ook eens op Facebook.com/AandeZaan. Sarah weet meer ;-).

   Groetjes, Saskia

 4. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest?
  Bij de lezing om 12 uur waren 8 mensen. Bij Eva Stache waren er 8 vriendinnen en kennissen. Bij Jacob was er niemand*) . Leonie zal dit wel doorgegeven hebben        
  Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek? NEE
  *) Heel erg jammer want wij waren ook uitgenodigd in de Grote Kerk in Alkmaar. Achteraf hoor ik dat daar 150 mensen waren. Verkeerde keus van ons.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?
  Er werd teveel gelijktijdig aangeboden.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels?
  Onze pagina’s zien er prachtig uit.   

  Ingezonden door Egbert R. van Wijk. voorzitter Stichting Jacob Cornelisz. van Oostsanen. Hij gaf een lezing bij Restaurant De Hoop op D’Swarte Walvis op de Zaanse Schans

 5. Het aanstekelijk enthousiasme van Sarah maakt de overdosis aan mailtjes meer dan goed .
  Een werkelijk prachtig boek en een zonovergoten geslaagd evenement. Het boek ; overzichtelijke lay out , goed gedrukt kortom een kwalitatief prachtig product . Heerlijk die afwisseling van al die bedrijvigheid . Echt een afspiegeling van de Zaanstreek .
  Wat betreft de kunst ; volgende keer een locatie met mooie wanden en goed licht . De parels zijn proffesionele mensen die hun werk ook proffesioneel willen laten zien . Door mijn verhuizing doe ik een volgend keer niet meer mee , maar het evenement verdient zeker een vervolg !
  Lieve Sarah , dank voor alle energie en passie !
  Jan Groenhart exposeerde zijn schilderijen op de bovenste etage van het Kreatief Pakhuis

 6. Een prachtige, geslaagde dag. Er zijn veel mensen geweest, ze waren erg enthousiast en de sfeer was goed. Het begon bij ons bij de Vijfde Smaak wel wat later druk te worden, vanaf 13:00, maar daarna was het ook goed. Bedankt Sjoerd Soeters voor de complimenten.
  Ik ben het met Lex eens dat we misschien meer kunnen samenwerken.
  Een jaarlijks evenement zou leuk zijn.
  Hoe gaat een nieuw boek eruit zien? Komen er nieuwe parels in? Of wordt er dieper ingegaan op de parels die erin staan?
  Een kleine bijdrage is geen probleem.

  Gr Jolanda Buhrs, Slijterij Drinks & Gifts in Krommenie
  Stond met wijnen en likeuren bij Restaurant de Vijfde Smaak.

 7. Wij waren de hele dag te vinden bij de Groene Smaak, en verzorgden daar kleur analyses. Tegen onze verwachting in (maar ja, wat moet je verwachten?) topdrukte gehad! We hebben zeker 50 dames (en een paar heren) voorzien van een analyse.
  Ik vond het fijn dat de Groene Smaak ons beneden neer had gezet, in plaats van (zoals afgesproken) boven op zolder. Zo waren we goed zichtbaar.
  Zelf heb ik niet veel meegemaakt van de Parels langs de route, maar de reacties van de bezoekers waren unaniem: iedereen was meer dan positief. Ik weet daarom niet of je iets moet veranderen; het enige dat misschien handig is het aantal locaties iets omlaag brengen en de activiteiten wat centreren.
  Wat mij opviel was dat veel mensen vroegen of dit een jaarlijks terugkerend evenement zou worden. Blijkbaar is hier behoefte aan!

  Wij zouden bij een volgend evenement graag weer meedoen en ook bereid zijn hiervoor in de kosten bij te dragen. Dan zou het wel fijn zijn als er meer ruimte is zelf ook wat commerciëler te werk te kunnen gaan. Als ik meer ruimte zou hebben zou ik bijvoorbeeld ook artikelen kunnen verkopen, dit was nu niet mogelijk (en dat geeft ook niet, de exposure maakte alles ruimschoots goed!).

  Het boek ziet er zeer professioneel en verzorgd uit. Ik heb het nog niet kunnen lezen maar de eerste indruk is heel goed.
  Overigens vind ik het idee van Lex Brakenhoff hierboven (een social platform voor de parels) subliem, zo kunnen we elkaar goed vinden en van elkaars expertise gebruik maken.

  (Het enige negatieve dat mij van wel het hart moet is dat ik het heel gek vind dat de Zaanse pers hier niets van op heeft gepakt……!)

  Sarah, het was een een zeer geslaagd weekend! Ik zie uit naar het volgende evenement!

  Colette en Paula Hesse van modezaak ANS verzorgden een kleurenanalyse bij De Groene Smaak

 8. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  Genoeg bezoekers.. niet geteld uiteraard maar was goed bezocht. Ook toeristen.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

  We hebben lekker muziek gemaakt.. alles goed geregeld!

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  Goeie reacties, kan even niks specifieks bedenken.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Ik zou zeggen van wel.. maar ben niet rond geweest dus kan er weinig over zeggen.

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

  Nee dat niet. Ik kan me voorstellen dat de bedrijven die mee hebben gedaan wel iets aan sponsoring zouden willen doen.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Zag er goed uit!

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

  Waarom niet!
  Stadscomponist Mark Nieuwenhuis trad op tijdens Molen Het Klaverblad op de Zaanse Schans met rapper Jeroen Haas en gitarist Jeff Heijne.

 9. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  Het was in het Kreatief Pakhuis te Zaandijk een bruisende gebeurtenis met veel publiek. Er waren vele gesprekken met de bezoekers, voor mij was het vooral een nieuwe doelgroep die mijn illustraties zagen, van toeristen tot ondernemers. Er waren ook veel bezoekers van buiten de Zaanstreek. In één gesprek gaf een bezoekster aan altijd als ze de Zaanstreek bezocht zich welkom te voelen alsof ze thuis kwam. Vandaag werd voor haar dit gevoel alleen maar versterkt.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

  De voorbereiding naar de expositie toe gingen zeer goed in het Kreatief Pakhuis, het was duidelijk wie de contact persoon was, waar je moest zijn en wat er mogelijk was. Ook op de dag zelf waren er meerdere momenten van contact. De bezoekers konden makkelijk door lopen en waren enthousiast, ook door de vele zitmogelijkheden en eten en drinken.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  Ik exposeerde met mijn handgetekende posters van culturele evenementen uit de Zaanstreek, een opmerking die ik vaker kreeg was, wat is er veel te doen in de Zaanstreek en als ik deze posters had gezien was ik zeker naar het evenement gekomen.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Het is zeker voor herhaling vatbaar, de verbinding tussen de parels werd op de dag zelf alleen maar versterkt, je deed het echt samen. Een tip voor een volgende editie een duidelijk programmaboekje met plattegronden van de locaties en tijden, misschien wel een Kijk Zaans krant die die dag tijdelijk uitkomt en uitgedeeld wordt op de route.

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

  Ja het is heel gebruikelijk als deelnemer een bedrag te betalen voor deelname.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Schitterend overzicht en echt een naslagwerk verpakt in een eigentijds ontwerp.

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

  Zaanse Parels die een parel tippen buiten hun Zaanse netwerk, dit lijkt mij een geweldig plan om zo te laten zien wat het bereik is van de parels en hoe dat zich vertaald in de praktijk!

  Tekenaar/ontwerper Linda Willemszoon liet haar tekeningen en posters zien in het Kreatief Pakhuis in Zaandijk

 10. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  Ik denk dat Pauline en Sabien daar een beter beeld van hebben. Wat betreft onze voordrachten denk ik dat er gemiddeld steeds ongeveer 10 mensen hebben staan luisteren. In totaal hebben dan iig 50 mensen de stadsdichters zien optreden.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

  Er ging niets mis op onze locatie, wat betreft het dichten.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  Poeh, letterlijke citaten weet ik niet meer. Men had iig veel met het onderwerp van het gedicht: de koetjesreep. Dat sprak tot de verbeelding.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Absoluut. Is het haalbaar om er een jaarlijks festival van te maken dat steeds een ander mooi stuk Zaanstad onder de aandacht brengt? De Zaanbocht is een parel op zich en Zaanstad-Noord heeft ook nog zoveel andere mooie plekjes!

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

  Bij een volgende editie van het evenement schrijf ik graag weer een gedicht!

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Het is prachtig! Ik heb het helaas alleen nog even ingekeken, maar ga het deze week aanschaffen en ga er dan uitgebreid voor zitten.

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

  Leuk! Mochten me ideeën te binnen schieten, dan hoor je van me!

  Mandy Pijl, stadsdichter Zaanstad, trad op met haar gedicht dat ze speciaal heeft gemaakt voor het boek op de locatie van Zaans Gedaan

 11. 1. Aantal bezoekers
  Tijdens mijn lezing over evenement PinksterZaan in restaurant De Walvis waren acht mensen aanwezig. Veel meer had ik ook niet verwacht op een zonnige zondag om 12 uur. 😉
  De mensen dachten actief mee met het evenement; ze droegen goede suggesties aan.

  2. Verbeterpunten
  Het aantal bezoekers had hoger kunnen zijn. De faciliteiten waren prima: beamer en scherm stonden keurig klaar, net nette tafels met tafellakens.

  3. Citaten bezoekers lezing PinksterZaan:
  ‘Heel enthousiast, gepassioneerd verteld!’
  ‘Leuke historische verhalen, dat wist ik allemaal niet.’
  ‘Mag ik informatie meenemen, dan ga ik de mensen op mijn school enthousiast maken voor dit evenement.’
  ‘Ik ken iemand in Krommenie die een borstkuras van een Spaanse soldaat heeft gevonden. Die ga ik met jou in contact brengen.’

  4. Voor herhaling vatbaar?
  Zeker! Ik kwam onderweg veel enthousiaste mensen tegen.

  5. Bereid bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?
  Zeker, in ruil voor logo-vermelding. Ter overweging: je kunt bezoekers ook om een vrijwillige bijdrage vragen.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels?
  Nog mooier dan het eerste boek “Kijk Zaans”!

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.
  Heb niet direct suggesties voor je, maar wil altijd een keer meedenken.

  Creatief ondernemer en organisator van PinksterZaan Bas Husslage hield een lezing bij Restaurant De hoop op D’Swarte Walvis

 12. Ik heb vooral rondgelopen, heb nog geen feedback gekregen van mensen van de Schans zelf. Mijn eigen bevindingen dus.

  1. Weet ik niet exact. Op de Schans zelf was het druk, maar geen topdag. Dit zien we aan de parkeerplaats Ik vermoed vooral Zaankanters die zijn geweest, gelet op het grote aantal fietsen. Zelf was ik er vrij vroeg, toen was het relatief rustig, later vanaf een uur of één / half twee werd het drukker.

  2. Ik denk dat de activiteiten meer geconcentreerd kunnen worden. Door twintig locaties die moeilijk allen bezocht kunnen worden verwatert het concept. Verder kan er meer vermaak in. Minder lezingen en meer optredens.

  3. Positieve reacties, iedereen vind het initiatief hartstikke leuk en was enthousiast.

  4. Zeker, een mooi uithangbord voor de Zaanstreek.

  5. Zeker, als we daar iets moois voor de Schans van kunnen maken. De Zaanse Parels die zich tonen aan de hele wereld. Moeten maar eens brainstormen.

  6. Ziet er mooi uit, ik heb het zaterdag kort doorgebladerd en moet het nog wel gaan lezen.

  7. ? er borrelt niet meteen iets op…

  Was zeer geslaagd en ik ben onder de indruk van je energie!

  Peter-Jan van Steenbergen
  Directeur Stichting de Zaanse Schans

 13. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?
  Wij hebben met First E van 17.00 uur tot 18.15 uur opgetreden. Ik schat dat er zo’n 50 mensen in totaal in het hele park aanwezig waren. Sommigen voor het podium. Anderen wandelend door het park en de meesten lagen lekker te luisteren in het zonnetje.
  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?
  Alles ging goed. En dank zij Stichting Koogerpark en Sarah Vermoolen goede publiciteit. Een gespreid bedje voor de bezoekers en nog gratis ook!
  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.
  ‘Leuke spannende originele muziek’, ‘Wist niet dat popmuziek ook zo gedurfd en experimenteel kan zijn’, ‘Muziek hoeft ‘dus helemaal niet hard te zijn om goed te zijn’, Bijzondere Zaanse band! ‘Weer eens iets anders dan rock, blues of een stampende DJ’
  Kortom, veel complimenten, ook van bezoekers die ons helemaal niet kenden.
  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?
  Elk jaar in september lijkt ons een fijn plan! Uitbreiden met andere/ nieuwe Zaanse parels.
  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?
  Wij vinden dat de Gemeente Zaanstad best een flinke duit in het zakje mag doen. Het levert hen tenslotte ook publiciteit en een goede naam als culturele gemeente op.
  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.
  Ik heb het boek nog niet gezien (in Koogerpark). Wel fragmenten online en hier op FB. Ziet er mooi en verzorgt uit!
  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.
  Supergoed!

  Rob Henriks trad op met First E in het Koogerpark

 14. 1aantal bezoekers
  Was voor ons de gebruikelijke zondag drukte maar dan zonder toeristen.
  Had wel op iets meer gehoopt!

  2 verbeter punten
  Iets minder Facebook berichtjes,soms ontbrak het me aan de tijd om ze te bekijken.
  Met elkaar meer campagne voeren er waren veel mensen die toch niet wisten wat er gaande was.dit lag zeker niet bij Sarah !

  3 wat geweldig er is in Zaandijk altijd iets te doen!

  4 zeker .

  5 natuurlijk

  6 boek is prachtig,zie wel dat ons bedrijf in een jaar tijd een radslag heeft gemaakt. Die goed is uit gepakt!

  7 zou nog wel even wachten met een nieuw boek!
  Als het er komt misschien een kinder parel doe boek!

  Wil graag mee denken,
  Sarah bedankt voor alle uren die je aan dit project besteed hebt nu even tijd voor jezelf en man en kinderen.

  Yvonne delorme een van de poten onder de stoel van De groene smaak en Het Zaanse bakkertje

 15. Lieve Sarah,
  Wat een FANTASTISCHE dag hebben we met elkaar beleefd! Ik heb de bezoekers van het Kreatief Pakhuis niet geteld maar het was er soms druk, ERG druk. Zo druk dat ik niet iedereen de aandacht heb kunnen geven die ze verdienden (sorry Ingrid!). Er waren ook veel bezoekers uit Amsterdam die mij speciaal kwamen opzoeken omdat ze tijdens de UIT-markt door mij op dit evenement opmerkzaam gemaakt zijn. Dat hoorde ik ook van bezoekers die met de boot vanaf het Verkade-terrein gekomen waren. Daarnaast is familie uit Brabant gekomen. Behalve de bijna onvermijdelijke inrichtings-stress heb ik geen wanklank gehoord. Het enige verbeterpunt dat ik kan bedenken is het aantal locaties en de lengte van de route terugbrengen. De reacties waren onverminderd positief, citaten kan ik niet ophoesten. En ja, het evenement is voor herhaling vatbaar. Nu was het in mijn eigen dorp maar een volgende editie in Krommenie of Wormerveer? Volgende keer zou ik vooraf op de locaties de mogelijke plekken en (on)mogelijkheden in kaart brengen en die aan deelnemers “verhuren”. Daar wil ik je ook bij helpen! Daarmee kom je nog professioneler over, krijg je vooraf werkkapitaal voor “marketing” en is het voor de deelnemers duidelijk wat ze wel en niet kunnen/mogen doen. Maar je kunt dan ook een stukje exclusiviteit inbouwen. Een vervolg op Zaanse Parels? Ja natuurlijk! Maar deel 3 moet natuurlijk ook weer anders, beter zijn dan de eerste boeken. Ik heb het boek nog niet helemaal kunnen bekijken maar dat overtreffen lijkt mij de grootste uitdaging!
  Dank je wel Sarah!

  Emmy Bootsman van Allemanja die biologische dranken liet proeven bij het Kreatief Pakhuis

 16. Prachtig boek, lekker zwaar, met schitterende fotografie en veel aandacht voor kunst en cultuur. Vormgeving, opmaak en drukwerk top! Het vervult mij met trots dat ik er een uitgebreide schilderachtige bijdrage aan heb mogen leveren. Ik ben dan wel geen Zaankanter, maar mijn allereerste tentoonstelling was in 1967 in de Schuur naast de Bullekerk in Zaandam. Mijn allereerste atelier was een oud Zaans krotje op het Kalf. De allereerste kunstuitleen die mijn werk verhuurde en verkocht was de Zienagoog aan de Gedempte Gracht. Nog steeds is Kunstcentrum Zaanstad mijn belangrijkste galerie. Ik heb tekeningen mogen maken voor de theatervoorstelling Zaans Vuur. Mijn schilderijen van de Zaanstreek worden op dit moment opgenomen in het Gemeentearchief Zaanstad.
  Zaanstad is a place to be op dit moment en dat ligt voor een groot deel aan lefrijke creatieve geesten als Sjoerd Soeters, Isabella de Jong en niet in het minst Sarah Vermoolen. Zij is een diamant!

  Schilder Peter de Rijcke die voor elk hoofdstuk een prachtig schilderij heeft ingeleverd.

 17. Hoi Sarah, je weet vast niet meer wie ik ben (geeft niet). Ben Saskia, vriendin van
  Hetty van hetzaandam.nl.

  Wat heb jij een PRACHTIG MEER DAN PRACHTIG tweede product neergezet. Ook deze koop
  ik weer, want als niet Zaankanter, ben ik trots om hier te wonen.
  We hebben gisteren genoten vd boot en wandeltocht. Ok beetje kort voor mij (gebroken
  teen), maar wat een feest wat jij en anderen organiseren.

  Ik hoop dat je geniet van de positieve commentaren .
  We mogen trots zijn dat zo’n geweldige initiatiefnemer in ons midden woont!

  Sarah en medewerkers, ik ben trots op jullie!
  Saskia Lenaers

 18. Reacties op verzoek via Boekpresentatie Zaanse Parels van bezoekers en organisatoren

  Maroeska Metz (stond met haar juwelen bij het Honig Breethuis): Super! Heel veel bezoekers in het Honig Breethuis zéker voor herhaling vatbaar … Er waren 350 bezoekers. Het was nog nooit zo druk geweest. Op een bepaald moment wilden ze zelfs de deuren sluiten. Een groot succes dus.

  Mike Bink: Was erg geslaagd gisteren! Goeie sfeer en het weer werkte natuurlijk ook mee. Vond
  het een topmiddag.
  Je kunt apetrots zijn vind ik! Boek is ook heel goed geworden. Bedankt!

  Pauline en Sabine van Zaans Gedaan: Wij in het cacaolab. hebben het als een heel prettige dag ervaren. En heel ander
  soort publiek langs gehad dan op andere evenementendagen. Ons publiek was
  geïnteresseerd in wat we doen en vooral aandacht voor de workshops. Dat was leuk!
  Ook het gedicht van de stadsdichters was super.

  Kim Muller Programmering Zaantheater: Complimenten voor het mooie boek en complimenten voor de organisatie van het ontzettend leuke Rondje Zaanse Parels afgelopen zondag! Ik ben op hele leuke plekken geweest waar ik nog nooit geweest was en heb allemaal nieuwe dingen gezien en nieuwe mensen ontmoet, dank je wel!
  Lieve groet,
  Kim

  Rick Nanne (van de Theatermijn): Sarah, we hebben een hele mooie dag gehad. Het Historisch Straattheater had veel bekaiks en de jongeren van onze jongerentheaterschool hadden een mooi optreden in het Koogerpark. (was even spannend of er wel wat mensen zouden zijn, maar uiteindelijk zat er 35 man in de koepel). Hoop dat jij ook een goede dag hebt gehad, dank voor de uitnodiging!

  Linda Hovius: Het was een ontzettend geslaagde dag. Ik hoop dat dit een jaarlijks terugkerend iets wordt. Heb allemaal nieuwe dingen in mijn eigen streek ontdekt.

  Ceciel Cockelmans van het Zaantheater: We ontvingen de boeken vandaag. Wat een prachtige boeken! Zo dik, en mooi gebonden.
  En wat een leuke verhalen staan er weer in. Ook zondag was het echt heel erg leuk, vooral in de middag kwam het lekker op gang. En ik heb zoveel goede reacties gehoord.

  Complimenten hoor! Groeten, Ceciel

  Iwan de Koker van het Kreatief Pakhuis: Als eerste wil ik je graag met een groots compliment complimenteren!!
  Wat heb jij er een prachtig project van gemaakt en wat een enthousiaste
  mensen, parels en reacties. Mijn pet gaat diep voor je af!

  Ingrid Kracht: bijzonder genoten van een deel van de parels. Kwam gewoon niet tot alle parels. Was ook nog onbedoeld nostalgische tour. Dank!!

  Cor de Heere: als oer Zaankanter die al weer vele jaren in Rotterdam woont, ben ik trots op je dat je onze Zaanstreek zo in beeld brengt. Vandaag het boek Zaanse Parels opgehaald. Prachtig boek, veel heel veel herkenbaar voor mij. Jammer dat ik niet meer in de Zaan woon maar in Rotterdam. Nogmaals hulde voor je gedrevenheid de Zaan zo te promoten. Dank hiervoor. Groet Cor Heere.

  Ingrid Bakker: Wij hebben een deel van de route gedaan. Genoten van het alles wat we tegen kwamen. Top voor herhaling vatbaar. Alle lof voor Sarah en haar team.

  Marjolein Lensink: Lieve Sarah, we zijn zo trots op alle Parels die het boek en deze dag tot een succes hebben gemaakt. Mijn hoofd zoemt van alle verhalen en indrukken van vandaag. Echt geweldig om hiervan deel uit te maken. Nu met de beentjes op de bank eindelijk tijd om het boek eens rustig door te kijken. Veel liefs M&M ♡

  Edith van Leeuwen: Wat een geweldig leuke was het evenement Rondje Zaanse Parels.
  Alles werkte mee zelfs de zon. Stadwandeling was naar de mening van mijn familieleden super leuk en de
  daarop volgende vaartocht idem.
  Ik heb zelf genoeg dingen kunnen bewonderen en ondergaan en leuke gesprekken
  gehad. Heb veel mensen met de papieren route in de hand zien lopen op zoek naar de
  volgende interessante plek. Vandaar dat ik ja zeg op jouw vraag of er een vervolg moet komen. Alleen kan
  ik niet zo een twee drie bedenken hoe dat zou moeten. Ga er eens diep over
  nadenken. Verder is het enige wat mijn familieleden hebben gemist is het moment dat
  het boek ³echt² werd gepresenteerd. Daar hadden ze graag bij willen zijn. Ik weet dat de invulling van de
  presentatie dit keer op een andere leest was geschoeid, maar ik kon het ze
  niet uit hun hoofd praten. Heb geen idee hoe de anderen hier over denken.
  Ik wil je wel heel erg bedanken dat ik heb mogen meewerken aan het oh zo prachtige boek Zaanse Parels. Veel geleerd en vooral heel veel plezier
  gehad. Ga de reuring zeker missen.

  Ria Hotting: Wat een top dag, en als 1 van de vele parels enorm genoten Trots dat ik deel mag uitmaken van de zeer mooie parelketting van Zaanse Parels, lieve Sarah en team …. Dank je wel !!!

  Arthur Kruijt: En of wij genoten hebben Sarah Vermoolen. Volgend jaar weer. Dan kan de route worden vervolgd.
  De tweekoppige phoenix heeft het in ieder geval als heel leuk ervaren. Lieve Sarah dank je wel.

  Jolanda Bührs: het was een geslaagde dag bij de Vijfde Smaak. Mensen hebben allemaal genoten en het was ook nog eens prachtig weer!

  Jolanda Hohenstein: Wat een ontzettend leuke dag en fantastische sfeer! Veel bekenden gezien, nieuwe mensen ontmoet en veel Parels (her)ontdekt! Dank voor je idee en de organisatie!

  Esther Prinsze: ‘t was zo leuk vandaag Sarah Vermoolen dank je wel xxx

  Annemieke Woudt: Dankjewel Sarah voor een fantastische dag, zeker voor herhaling vatbaar. Er was zo veel en je komt (zullen anderen vast beamen) zo veel bekenden tegen dat ik maar een fractie van alles heb gezien. Maar het leuke is dan weer dat je kunt kiezen waar je in ieder geval naartoe wil. Dank bovendien voor het prachtige boek, ook aan Maurice en Marjolein Lensink-Neijzing en aan alle andere mensen die zich hiervoor hebben ingezet! Geweldig wat jullie allemaal doen!

  Marieke Vergouw: Lieve Saar, wat was het geweldig vandaag!! Ik ben blij dat ook ik mocht deelnemen met een kleine expo in het Kreatief Pakhuis. Mooie mensen met mooie verhalen ontmoet. Ik heb genoten! Respect en bewondering hoe jij en je team dit tot zo’n groot succes hebben weten te brengen. Dank voor deze mooie dag! X

  Eric Klingers: Wat een prachtig boek is het geworden Sarah!! Complimenten aan iedereen die hier aan heeft meegewerkt!;

  Marianne Metselaar: De dag begon met zorgen om de ballonnen maar wat is het een leuke dag geworden. Op het Voetveer veel positieve reacties van de vele passagiers.

  Chantal Engel: Vandaag op de Lagedijk al even in het boek gegluurd. Bladzijde 47… ‘t is voor de bakker. Compliment! Mooi boek geworde

  Monique Anrochte: Wat een heerlijke dag was het Sarah ! Zoals je alles geweldig regelt scheen er zelfs een zalig zonnetje! Tijd te kort, lang niet alles gezien. Ik stem voor een weekend volgende keer!

  Het boek is geweldig! Volgens mij heb ik dat al een “paar” keer geroepen vandaag … Trots op jou, Marjolein en Maurice!

  Peter-Jan Steenbergen: Was een mooie dag Sarah Vermoolen, volgend jaar weer!?

  Ineke Bakker: Prachtig boek …en dankzij de Parels een leuke zondag. Thnx Sarah !

  Rutger Stoffels: Helaas kon ik er niet bij zijn. en dus benieuwd naar het boek. Misschien een volgende keer.

  Elly Spillekome: Wat een leuke foto! Alle fotografen bedankt over 2 weken komt het boek hier aan in Down Under..precies op mijn verjaardag , wat een bijzonder kado!

  Karin Singeling: Die prachtige Zaanse Parels verdienen het om elk jaar even extra te schitteren. Maak er maar een jaarlijks terugkerend evenement van!

  Yvonne Bos: Ik vond het een erg leuke dag. De archttectuurrondleiding van Babel had iets langer gekund. Het creatief pakhuis vond ik een geweldige ontdekking.

  Yvonne Pietersma: Sarah geweldig georganiseerd met het hele team, net als Monique Anrochte lang niet alles kunnen zien, maar in vele opzichten zeer verrassend! En prachtig weer.

  Henny Schouwenaar: Ik heb genoten! Ik zou nog wel willen varen naar de Uitkijktoren en de andere naar H….broek, was gisteren helaas geen tijd voor. Ik zal via de pc nog wel een reactie schrijven via de link evaluatie hierboven. Ik heb alleen het Koogerpark niet kunnen vinden

  Marjan Dolsma: Een grootse manifestatie, geweldig georganiseerd. Onderweg heb ik veel blije gezichten gezien en ook ik heb lang niet alles gezien. Voor herhaling vatbaar. Sarah, mijn complimenten voor jou en het team.

  Esther Hans: Wij hebben o a de boottocht gedaan en we vonden het heel geslaagd ! Ik wordt steeds trotser dat ik een Zaankanter ben …!

  Marriet Haverkamp: jaarlijks evenement zeker leuk! Een klein stukje ervan gedaan, en dat was erg leuk! Jammer jou niet getroffen Sarah! Je fietste vast in het rond! O, Wat is die Zaan toch mooi en wat is de chocolade lekker. We wonen in Amsterdam maar we zouden zo in Zaandijk willen wonen. Mijn dochter loopt sinds gisteren op klompen.

  Hermien Assen: Voor mijn man en mij was het als ‘toeristen’, want we wonen in, nee op Scheveningen erg leuk, echt een dagje uit. Vooral mijn man was aangenaam verrast door de stadswandeling in Zaandam en alle leuke en lekkere bedrijvigheid op de Zaanse Schans, want hij was daar nog nooit geweest. Ikzelf vond de boottocht ook erg verrassend en heel informatief. Helaas waren we, eenmaal terug te moe om nog de Monetwandeling te doen maar wie weet komt dat nog een keer. Sarah, nogmaals dank voor je geweldige prestatie!!

  Jolanda’s verkleedkleren: hoi Sarah, wat een prachtig boek is het geworden. En je kan me niet missen met die grote roze pruik. We hebben gister een prachtige dat gehad. Er is meer verkleed dan ik verwachten. We gaan de foto’s op mijn website zetten! Wij waren erg tevreden. Dank je wel. Succes met je nieuwe ideeën. Je bent altijd welkom voor ideeën, kleding enz.. groetjes

  Nolda van Vuure: Super genoten..samen met m,n mams van 76 jaar! ..absoluut voor herhaling vatbaar!! Sluit mij graag bij Karin Singeling aan! & zo nog veel mooi verwoordde berichtten… Onze hartelijke dank!

  Harm Jan Egberts: Fantastisch initiatief! We hebben genoten.

  Yvonne Zwart: Erg geslaagde dag gehad en behoorlijk wat parels geregen!

  Tineke Alberts: Wat een geweldige dag! Gezellig, leuke mensen, goeie presentaties, lekker op het terras van de Walvisch gezeten, (kroketjes ga ik natuurlijk proberen te maken), mjammie boterbabbelaarlikeur, inspirerende Steven Geldof, gepassioneerde Bas Bas Husslage, professionalista’s met meubels van de Vermaningstraat in Krommenie, lekker met het voetveer. Nou, alles was gewoon top! Ook jouw zoon Sarah Vermoolen was leuk om te zien! O ja, en je boek is PRACHTIG,

  Annemarieke Koelewijn: Gefeliciteerd Sarah! Ben blij voor jou en iedereen die hier aan meegewerkt heeft. Ik neem het boek mee naar Australie eind september voor dick en elly

  Simone Spakman: Sarah wat was het geweldig. Was super dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren! Ik ben voor een vervolg met een hele nieuwe insteek. De sfeer was goed, het weer kon niet beter en de parels straalden. Wat wil je nog meer? Veel succes!

  Christell Bart: Genoten met een Grote G.

 19. Marjolein en ik zijn de hele dag op verschillende lokaties op de Lagedijk geweest; we hadden zelf geen kraam of zo. Vooral de tweede helft van de middag was het goed druk. Reacties van het publiek waren zonder uitzondering erg positief, zowel op het evenement als op het boek.
  Als producent van het boek is het voor mij natuurlijk lastig om er een oordeel over te geven maar ik kan wel zeggen dat wij als bedrijf blij zijn met het resultaat. Ik denk dat het evenement wel vaker georganiseerd zou kunnen worden maar wegens de overkill aan festivals niet ieder jaar. Andere optie: wisselen tussen een noord- en een zuidversie. Het lijkt mij redelijk als deelnemers gezamenlijk de kosten dragen.
  Ik vind het jammer dat de Zaanse pers niet meer aandacht aan Zaanse Parels geschonken heeft. Voor een andere keer zou het mooi zijn als er in de aanloop een soort serie zou zijn met elke week een andere parel onder de loep. Op die manier zou het project meer kunnen gaan leven bij mensen die minder web-georiënteerd zijn.
  Voor wat betreft een nieuw boek: goed plan Sarah, maar wellicht een idee om een andere richting in te slaan. Dat bedoel ik niet kritisch maar ik denk dat het Parelconcept nu op een hoogtepunt is en bij herhaling zou kunnen tegenvallen. Ofwel in jouw woorden: “daar heb je haar weer met haar parels.” Dat zou erg jammer zijn. Hoe een volgend boek er dan uit zou moeten zien zou ik zo niet weten maar ik denk dat dat gewoon wat tijd nodig heeft. Jou kennende komt er wel weer een creatieve kronkel. Zoals je weet willen we je graag weer terzijde staan, ook met het denkwerk vooraf als je daar behoefte aan hebt.

 20. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  Samen met Brenda Jansen op het buitenterras van het Kreatief Pakhuis. Er zijn veel bezoekers geweest. Lastig te tellen, maar het was er de hele dag druk. 100+? Ook meerdere van buiten de Zaanstreek. Ik heb mensen gesproken uit noordelijk Noord-Holland, Amsterdammers, reizigers en binnenlandse en buitenlandse toeristen.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

  De locatie was mooi, gevuld met Zaanse parels, workshops en de mogelijkheid voor een hapje en een drankje en dat zorgde voor een mooie mix van activiteit. Voor verbetering vatbaar zou zijn om op deze, donkere, locatie minder afhankelijk te zijn van licht. Om die reden zijn wij buiten gaan staan; foto’s hebben licht nodig.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  Iedereen was vriendelijk en enthousiast. De meesten waren ook te verleiden tot het beitelen in het blok chocolade. Het terras leende zich voor langer verblijven waardoor het er gezellig werd en mensen elkaar uitnodigden om mee te doen. De foto’s werden goed ontvangen zodra mensen de gelegenheid namen om er naar te kijken en / of om het verhaal erachter te horen.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Het is zeker voor herhaling vatbaar omdat het geen commercieel evenement is en mensen vrijblijvend in contact worden gebracht met kunst, cultuur en historie. Het is voor de Zaanse parels een uitdaging om een interessant ‘verhaal’ te bieden waar bezoekers in kunnen participeren. Het is creatief en persoonlijk, dat maakt het verschil met braderies, markten, culinaire evenementen etc..

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

  Dat wil ik wel, maar in overleg. Afhankelijk van de hoogte van de kosten uiteraard.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Nog niet alles kunnen bekijken. Ik vind t nu al mooier dan Kijk Zaans.

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

  Blijf verhalen aanboren. Gisteren merkte ik de interesse van mensen achter de symboliek van de foto’s bij de recepten en in de historie van de Zaanstreek.

  Groetjes,

  Esther Prinsze
  Fotograaf van beelden bij recepten van Zaanse ‘foodies’

 21. Lieve Sarah, Allereerst nogmaals dank voor de berg werk die je voor je parels verzet hebt, maar vooral ook voor de enorme passie en integriteit waarmee je dat doet!
  Mijn reactie:
  1.
  Veel!, verrassend veel, zelfs zoveel dat we ze af en toe moesten ‘laten lopen’. Mensen van buiten de Zaanstreek weet ik niet, behalve wat familieleden die kwamen kijken en aangaven het heel erg de moeite waard te vinden, ook los van onze stand.
  Wat me vooral opviel is dat het aandeel oprecht geïnteresseerde bezoekers groot was. Er waren er veel die de tijd namen voor een uitgebreider verhaal. leuk!
  2.
  Ik was bang dat het rustig zou zijn omdat er zoveel was en zo wijd verspreid. Ik lees hierboven dat dat over de hele linie erg meeviel, maar in het Kreatief Pakhuis was natuurlijk zoveel dicht bij elkaar te zien, dat we veel profijt van elkaar hadden. Het enige verbeterpunt dat ik kan verzinnen zou dan zijn: iets minder en iets dichter bij elkaar, maar meer omdat je dan wat meer ‘op safe’ speelt.
  3.
  Zie hierboven: oprecht geïnteresseerd en er ook de tijd voor nemen, ondanks dat er zoveel was. Goede sfeer ook. Citaten…helaas.
  Idd ook vaker de vraag of dit een terugkerend event is.
  4.
  Zeker!!! Ik zou er uiteraard graag weer in staan, maar gewoon als bezoeker de ronde maken, lijkt me ook geweldig. Dat was nl het enige jammere; niets gezien van de rest. Aanbevelingen…tsja, met name naar de parels zelf: nog meer publiciteit geven! Ik dacht dat ik het aardig aan het promoten was, maar trof toch steeds mensen die het nog niet wisten.
  5.
  Ik ben zeker bereid er wat voor te betalen, want het is echt een kans die ons geboden werd. Wat ik van deze manier wel heel bijzonder vond was dat het heel exclusief aanvoelde.
  6.
  Nog niet helemaal gelezen, maar een prachtig, lijvig boek. Echt een ‘hebbeding’.
  7.
  Spannend denk ik en moeilijk ook, want uiteraard wil je het weer net wat anders en nòg beter en dat…zal lastig zijn.

  Interieurarchitect Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman stond in het Kreatief Pakhuis

 22. Hoi Sarah, het was een superdag & het is een superboek geworden! Van collega’s hoorde ik dat het zoveel was, dat het moeilijk kiezen was (en dat maakte dat een enkeling gewoon niet kwam!). Een (start- of slot)programma, met ook de presentatie van het boek, zou helpen. Een volgend boek kan thematisch zijn (de kleuren, de geuren, de geluiden, … van Zaanstad), of gericht op kinderen, mensen met bijzondere talenten of maatschappelijke initiatieven. Ik zou ‘m losbladig maken, zodat je ‘m kunt aanvullen of actualiseren. Een blad kan dan tevens entreekaartje zijn. En heerlijk om er een (twee) jaarlijkse manifestatie van te maken. Wat geld vragen van deelnemers, bezoekers & gemeente (hihi) kan geen kwaad! Groetjes, Saskia

 23. 1.
  Ik stond in het Kreatief Pakhuis met een kokoshouten bankje. Er waren veel bezoekers merendeel uit de Zaanstreek. 3 man gesproken die van buiten kwamen.

  2.
  Het was goed geregeld, Mijn complimenten voor gastvrouw Sarah Kobak, die alles al had georganiseerd. Voor de deelnemers waren er lunch pakketjes, Er was al aangewezen in welke ruimte we zouden komen te staan.

  3. De reacties van het publiek waren heel erg leuk. Ze vonden de route leuk. En dat er zoveel te doen is in de Zaanstreek. Ze wisten nog niet dat deze bedrijfjes en kunstenaars enz. allemaal in deze stad zaten verstopt. Ik had de mazzel dat ik in het NHD stond met mijn kokosbankje, Er waren volgens de kok al 3 mensen de zaterdag geweest in hun pakhuis om het bankje te komen bekijken.
  4.
  Het zou fantastisch zijn, een jaarlijks evenement op de 2e zondag in september per jaar. Ik denk dat je Zaanstreek daar echt mee op de kaart zet. En dat er dan ook meer mensen van buiten hier naar toe komen wegens de herkenning. Een aanbeveling om ook de cruise toeristen hier naar toe te laten komen. Er is zon terminal in Amsterdam ,daar ligt zon schip dan een paar dagen. Als je dan een pontje daar dan heen laat varen en al die mensen mee neemt naar de Zaanse schans.

  5. Ik vind dat je een kleine bijdrage mag vragen. of een bijdrage als je deelneemt aan het evenement.

  6. Ik vind het een heel mooi boek.de foto’s, de tekst, de schilderingen. Ook een prachtig boek als je iemand kent in het buitenland en kennis wil laten maken met de Zaanstreek, maar ook dat er bedrijfjes in staan, waarvan men niet wist,dat het hier was.

  7. Ik hoop dat er een 3e boek komt met daarbij een jaarlijks terugkomend evenement. lijkt me helemaal top!

  Ik vond het een geslaagd evenement en ik sta versteld van de energie die Sarah heeft om dit tot stand te brengen.

  Meubelatelier Engelina Langius stond met haar kokoshouten bank bij het Kreatief Pakhuis in Zaandijk.

 24. Evaluatie van Sarah Vermoolen, projectleider van het boek en het evenement Zaanse Parels

  Ik vond het heel leuk om de afgelopen jaren Zaanse Parels boven water te krijgen en met elkaar te verbinden. Mede omdat veel parels zelf te weinig tijd/energie hebben om zichzelf onder de aandacht te brengen bij een nieuw publiek.

  Evenement Rondje Zaanse Parels

  Het project heeft veel energie gekost maar het was de moeite waard vanwege de veel blije gezichten en het feit dat mensen trots zijn dat ze erbij horen. Het is mooi om veel mensen op deze manier een podium te geven zonder dat ze het geld kost.

  Ik vond het heel waardevol en bijzonder dat iedereen direct ja zei toen ik vraag of ze mee wilden doen met Rondje Zaanse Parels. Directeur Peter-Jan Steenbergen van de Zaanse Schans heeft nog een aantal extra flyers laten drukken voor de Uitmarkt. En de Gemeente Zaanstad heeft op mijn verzoek rondvaartboten ingezet met de wethouder Dennis Straat en programmamanager Gert Grandiek als gids.

  Het evenement vond ik redelijk geslaagd. Via Rondje Zaanse Parels heb ik veel parels uit de gehele Zaanstreek met elkaar willen verbinden langs de route. Achteraf gezien waren dat er teveel waardoor mensen slechts een deel van de route konden volgen.

  Regelmatig heb ik de parels gevraagd of ze zelf ook publiciteit wilden genereren voor het rondje. Een deel heeft dat heel enthousiast gedaan maar een aantal parels heeft nauwelijks aandacht aan het evenement gegeven. Daardoor kwam mijn vooronderstelling niet uit dat iedere parel zelf veel unieke gasten op de been zou brengen.

  Publiciteit
  Alle maand- en weekbladen, radio en tv-zenders hebben ruim voor hun deadline een persbericht gekregen. Dat heeft nauwelijks iets opgeleverd. Ik heb veel mails moeten sturen naar bijvoorbeeld Zaanstreek.nl en de Zaanse Schans voordat ze het bericht prominent op hun website plaatsten. Ook IAM Amsterdam heeft diverse mails gekregen, ook van andere betrokkenen. Uiteindelijk hebben zij er geen aandacht aan besteed. Door veel te lobbyen kregen we wel redelijk veel regionale aandacht. Zie het overzicht http://kijkzaans.nl/inhetnieuws. In de laatste weken plaatsten een flink aantal parels het bericht ook op hun website.

  De flyer met de plattegrond van de route en de beschrijvingen van alle activiteiten is in een oplage van bijna 10.000 ex verspreid in de Zaanstreek en ook op de Uitmarkt in Amsterdam. Ook dit blijkt niet voldoende, want veel mensen zagen de flyer zondag pas voor het eerst.
  Op de website had ik diverse links gemaakt met themaroutes. De pagina Boekpresentatie Zaanse Parels is 3400 keer aangeklikt. De themaroutes werden gemiddeld 700- 900 keer bekeken.

  Boek

  Ik ben wel tevreden over het nieuwe boek Zaanse Parels. Zelf denk ik dat de formule Kijk Zaans over zijn hoogtepunt heen is. Dus als daar geen behoefte meer aan is, dan ga ik daar niet mee verder. De website laat ik nog wel een tijd bestaan. Nu komen er nog gemiddeld 150 bezoekers per dag. Als dat veel minder wordt, dan ga ik er mee stoppen want het kost mij natuurlijk wel geld.

  Het lijkt me heel leuk om een nieuw boek te maken maar dan wordt het wel een heel nieuw concept. Kijk Zaans en Zaanse Parels hebben mij een schat aan informatie opgeleverd waardoor ik een flink aantal onderwerpen op een geheel andere wijze kan belichten. Zelf denk ik in eerste instantie aan een echte reisgids met alle hoofdstukken die erbij horen. Zoals routes, korte geschiedenis, architectuur, bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden, kinderhoofdstuk, eten en drinken (met recepten), etc. Doelgroep is nog altijd de Zaankanter en mensen die de Zaanstreek een warm hart toedragen. Het idee dat je getipt moet zijn voor Kijk Zaans laat ik dan geheel los, zodat het een ander boek wordt.

  Het financieel risico is wel groot, dus ik weet niet of ik dat nog een keer aan durf.
  Hierboven is twee keer vermeld dat mensen het boek (€ 24,90 voor 312 pagina’s, hardcover) prijzig vinden. Dat betekent dat een eventueel nieuw boek een stuk dunner moet worden en daardoor goedkoper. En wellicht minder luxe uit gegeven.

  Een evenement organiseren is heel leuk maar ook heel arbeidsintensief. Ik weet op het moment niet of ik dat nog wel een keer zou willen, zeker niet als het niet gecombineerd is met een boek.
  Als er al een vervolg komt, dan is dat pas over 2 jaar. Ik vind het zelf heel prettig om zoiets groots gezamenlijk aan te pakken zonder geld. Als er wel subsidie bij komt of fondsen moeten worden aangeschreven, dan krijgt het een ander karakter. Dat vind ik persoonlijk minder leuk. Maar ik weet niet of ik zoiets dergelijks nog wel een keer vrijwillig wil doen, want het heeft me nu letterlijk geld gekost.

  Slotconclusie
  Ik ben heel blij met het boek en ik hoop dat er nog veel verkocht gaan worden zodat veel mensen ontdekken/zien hoe leuk de Zaanstreek is.
  Over het evenement ben ik redelijk tevreden. Het had een groter succes kunnen zijn als parels meer publiciteit hadden gemaakt. Mijn idee was dat we zonder geld veel samen kunnen bereiken door elkaar te helpen. Dat is redelijk geslaagd, want er waren zondag gelukkig veel mensen die enthousiast waren over veel parels die ze nog niet eerder hadden gezien.

 25. 1. Er waren velen belangstellenden voor de videofilms van mij. Bijzonder om met mensen te praten nadat ze 1 of meer filmpjes hadden gezien. Mensen waren werkelijk geraakt en bewogen door wat ze hoorden en zagen in de filmpjes.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?
  De organisatie was top! De sfeer was heel gezellig en ongedwongen. Het voelde niet commercieel aan.
  Wat misschien de sfeer nog beter maakt is als we nadenken hoe je de verbinding met elkaar nog mooier kan maken, dat je als wandelaar een route aflegt waarin een verhaal verteld wordt, je als bezoeker de onderliggende verbondenheid nog meer gaat voelen.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen? Zie vorig punt. Er is zoveel met de concept te doen! Nu leek het nog een beetje op een braderie-achtige sfeer, volgens mij kan je ook de vertelsfeer opzoeken… ondernemers uit te dagen om uit hun comfortzone te komen….

  5. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?
  Dat hangt enorme van de inhoudelijkheid van het event af. Als we werkelijk een kant op kunnen gaan waarin we gezamenlijk samen de verbinding kunnen maken, ja dan zeker.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.
  PRACHTIG!

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.
  Nu even geen ideeën. Maar met een kopje thee erbij komen ze vanzelf.

  Hartelijk dank dat ik hierbij betrokken mocht zijn. Ik heb er van genoten!
  Lieve groet,
  Steven Geldof liet zijn videofilms Inspirerende Hutspot zien bij het Kreatief Pakhuis. De films zijn ook te zien op YouTube

 26. Een wonderschone dag, waar ik met veel plezier aan heb meegewerkt. De samenwerking met De Groene Smaak beviel uitstekend. Hartelijke ontvangst, flexibel meedenken, goede plek op het terras om te spelen met Humph (als representant van Jazz in Serah). De belangstelling was goed en we hebben aardig kunnen folderen met ons programma voor het najaar. Leuke reacties, ook van mensen die ons nog niet kenden en nieuwsgierig zijn geraakt. Mooie idee ook om twee Zaanse Parels (Groene Smaak en Jazz in Serah) bij elkaar te brengen. Van het overige programma heb ik niet veel gezien, omdat we zijn blijven hangen op de Lagedijk, tot First E in het Koogerpark optrad. Daar was jammer genoeg weinig publiek. Misschien iets te ver uit de route? Te veel aanbod? Te laat op de dag? Wie het weet, mag het zeggen. Aan de muziek lag het zeker niet.

  Als ik het programma nog eens bekijk (zeker met het sublieme boek erbij), was dit een bijzonder evenement met een hoorn des overvloed aan activiteiten. Om mij heen hoorde ik alleen maar enthousiaste reacties en dat is zeker terecht. Als je ambities hebt voor een derde boek (en daaraan gekoppelde activiteit), juich ik dat zeker toe. De Zaanstreek mag trots op zichzelf zijn en juist de verborgen schatten mogen de aandacht krijgen die ze verdienen. De vraag is natuurlijk wel hoeveel er nog overblijft als je al zoveel moois in je eerste twee boeken hebt gecoverd. Maar misschien is dat mijn beperkte blik wel. Verras me!

  Als er één heel klein puntje van kritiek is, dan is het de publiciteit via de social media. Het is goed om mensen bij het evenement te betrekken, maar zorg dat je berichtgeving geen overkill wordt. Bij te veel berichten lezen mensen van de weeromstuit niks meer – ik had zelf ook bijna die neiging. Dat kan niet de bedoeling zijn, want als er echt iets nieuws te melden valt, dreigt zo’n bericht ongelezen in de virtuele prullenmand te belanden. Houd mensen dus wel regelmatig op de hoogte, maar doe het met mate. Dan blijft iedereen nieuwsgierig en wordt elk nieuw bericht met aandacht gelezen.

  Ik wil je bedanken voor een heerlijke middag, en wil zeker een volgende keer op een of andere manier mijn medewerking verlenen.

  Herman te Loo trad op met Humph bij De Groene Smaak in Zaandijk

 27. 1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  Met een kleine collectie van mijn urnen stond ik in het Kreatief Pakhuis. Ik vind het heel moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers er zijn geweest, maar dat het een succes was is zeker! Ook heb ik bezoekers buiten de Zaanstreek gesproken. Het waren familie en vrienden van de “Parels”.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?

  Communicatie was duidelijk. Ook het mail contact met Sarah Kobak.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.

  Op en top enthousiasme!! Ik stond in het Kreatief Pakhuis waar veel bezoekers nog nooit waren geweest.
  Ze waren erg enthousiast over de lokatie met prachtig uitzicht op de Zaanse Schans. Maar ook over de hele opzet, dat er zoveel mooie bedrijfjes in één keer te bewonderen waren.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Zeker!! Het is niet altijd makkelijk om je werk onder de aandacht te brengen. Dit is een mooie manier om vele kleine bedrijfjes in één keer in de schijnwerpers te zetten..

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?

  Vanzelf sprekend!

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Het is een prachtig boek geworden! Er is zoveel te zien en te ontdekken.

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.

  Geweldig!!! Misschien is het een idee om bij de bedrijfjes het adres te vermelden. Wanneer ik iets leuks tegen kom in het boek wil ik eigenlijk meteen weten waar het gevestigd is. Wat aanvulling met muziek had ik wel heel erg leuk gevonden.

  Dank je wel Sarah voor deze geweldige dag!

  Marieke Vergouw – Keramiste – Urn Atelier Vergouw

 28. 1. Ik denk dat er ongeveer 30 mensen gericht zich eenigsins verkleed hebben. Veel mensen gingen ons wel voorbij op weg naar het Kreatief Pakhuis. Daar vielen we wel echt buiten.

  2. Ik vond dat het goed in elkaar zat hoor. ook veel aandacht aangegeven.

  3. We kregen leuk reacties veel hadden al van ons gehoord. Je merkte dat de kinderen het echt leuk vonden om te verkleden.

  4. Ja hoor ik doe zo weer mee!

  5. Ik heb daarvoor 15 boeken afgenomen. Zo heb ik er een beter gevoel bij. Omzet voor Sarah. En ik probeer de boeken in mijn winkeltje te verkopen.

  6. Ik vind het echt een prachtig boek geworden. Ook leuke foto’s gebruikt bij mijn stukje. Een boek om er af en toe weer bij te pakken!

  7. Kinderfeestjes boek. Mensen geven graag een kinderfeestje thuis of op locatie. Dat is hier niet van de Zaanstreek. Succes met alle ideeën! En bedankt. Ik vind het erg leuk dat ik in het boek sta.

  Groetjes Jolanda

  Jolanda’s Verkleedkleren stond voor de gelegenheid bij Groeneveld Eten in Zaandijk

 29. 1. In het Koogerpark zijn denk ik in totaal rond de 150 mensen geweest.
  Samen met Inmeba deed ik mee, mijn kunstwerk van 10,5 x 2,2 meter hing tussen de bomen.

  Ook voor Tussen Zuiddijk en Zaan was ik aanwezig en hebben we met 4 personen een lezing gegeven. Daar waren ca. 40 mensen aanwezig, gedurende de lezing van een half uur.

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?
  Wat ging goed?
  Tja, bijna alles ging goed!
  Het boek is fraai,
  de pr,
  de locatie,
  de organisatie,
  de aandacht in de media,
  het weer 🙂

  Verbetering:
  Meer publiek. Het was soms wat stilletjes. Ik heb begrepen op andere locaties juist druk. Het publiek wat er was, was grotendeels op uitnodiging van de aanwezige parels.
  Waarom stroomde het gros niet door naar het Koogerpark? Dus daar zit ergens het punt om uit te zoeken.
  Te ver van de route?
  Programma sprak niet aan?
  Niet duidelijk aangegeven langs de weg?
  Er was hier geen boekverkoop, wat natuurlijk een aantrekkende werking heeft.

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.
  Het publiek was wel heel positief en geïnteresseerd. Mooie gesprekken gevoerd. Veel buren zijn geweest, wat voor Tussen Zuiddijk en Zaan ook positief is.

  Mijn schilderij:
  Men was verrast over het doek en de geschiedenis ervan. (winnaar Kunst op een windmolen van de Nuon).
  ‘Geweldig!’
  ‘Ben jij onze overbuurvrouw? Maak jij dit soort dingen? Wauw!’

  Op Tussen Zuiddijk en Zaan en mijn Poezie & Kunst thema om uit te werken:
  ‘Wat wonen er leuke creatieve mensen in onze buurt. Nooit geweten.’
  ‘We gaan meer samenwerken met elkaar, jullie plannen zijn leuk!’

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?
  Ja, misschien de route wat compacter?

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?
  Ja.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.
  Prachtig!
  Tot slot, ik ben supertrots dat ik als klein pareltje in de tips mee mocht doen. Ik had een prachtige Dag In Het Park.

  Gea Zwart stond met de enorme banner ‘Alle neuzen dezelfde kant op’ in het Koogerpark.

 30. Wij hebben het naar ons zin gehad met Da Marcello en Drinks & Gifts op het terras bij DeVijfdeSmaak. Ook de (middag) lezingen van dhr. Soeters en Gé Sombroek waren goed bezocht. De ochtend was iets rustiger maar toen de Zaanstreek wat later op de
  dag tot leven kwam werd het gezellig druk. Wij hebben veel leuke reacties gehad op
  het terras en deelden ook gratis de hapjes en proefglazen wijn rond. Ook op de
  lezingen veel leuke reacties.

  Natuurlijk zijn wij bereid om een bijdrage te betalen aan iets dat in de toekomst
  georganiseerd wordt. Want dat gaat vast gebeuren! 😉 Misschien wel goed om dan een
  onderscheid te maken tussen “commercieel” en “niet commercieel”. Wij (en ook andere
  collega’s hoorden we) deelden ruim gratis hapjes en proefglazen wijn rond en dat
  waarderen gasten/bezoekers natuurlijk ook. Als je echt gaat voor de verkoop mag daar
  denk ik een hogere afdracht tegenover staan denk ik. Trek alsjeblieft geen sponsor
  aan in de vorm van een groot commercieel bedrijf want dat zou zonde zijn.

  Het boek is geweldig! Overzichtelijk, mooie foto’s en kunst en veel, heel veel “parels”

  kortom mooi initiatief en was gezellig!

  Pjotr Rentinck van Restaurant DeVijfdeSmaak in Koog aan de Zaan waar die dag ook lezingen waren van Sjoerd Soeters en Gé Sombroek. Slijterij Drinks&Gifts stond er met drankjes en Da Marcello met hapjes.

 31. Ha die Sarah,

  ik moet je even op afstand een dikke kus geven voor alles wat je tot stand hebt gebracht voor ‘DE DAG’ en het prachtige boek.
  je bent echt een kanjer!
  Mijn verhaal in de Waakzaamheid over de plannen voor het voormalige ‘Hotel de Waakzaamheid’ en “Vicomte’ , afgewisseld met het verhaal van Sjoert Soeters, was ook een succes.
  de tweede ronde moesten de mensen zelfs staan.
  Veel complimenten gekregen.

  Zo’n dag en dit boek brengt eindelijk de ondernemende Zaankanters bij elkaar en wordt het geëtaleerd aan een groot publiek.
  Dat lukt niet in een keer dus moet het zeker een vervolg krijgen waar niet alleen de Zaankanter maar ook de mensen van buiten op af gaan komen.
  Maar jij bent echt een topwijf!!

  groet Gé Sombroek die lezingen gaf bij DeVijfdeSmaak in De Waakzaamheid

 32. Hoi Sarah,
  een bewonderenswaardig evenement, met alleen maar enthousiaste reacties. Het is een prachtige uitgave geworden. Petje af!! en toch weer anders dan de vorige uitgave. Bij de Zaandijkersluis was het een komen en gaan van mensen. het zullen er zeker meer dan tweehonderd zijn geweest. Om de mensen hun aandacht te trekken had ik nog een driemeter lange golf gemaakt met een twintigtal glaasjes, flesjes en potjes met Zaanwater gevuld, die ik in de golven had verwerkt, met de diversiteit waar het water uit bestaat, van kindertranen tot glacierwater, van Nijlwater tot dynokwijl zodat de gasten voorgaand aan mijn relaas, even konden inzoomen. Het trok veel aandacht en gezeten op de bank aan het water, met uitzicht op de molenskyline kon ik ze meevoeren in deze unieke substantie, en na afloop mochten zij deze unieke substantie bestijgen met een van de twee scheepjes. Zelf heb ik er ook erg van genoten. De ballonnen waren helaas op, maar de Zaandijkersluis is zo’n meeting point dat het ook zonder kon.
  ik heb geen onvertogen woord gehoord.
  Nogmaals, petje af Sarah!! En succes met wat er nog mogen komen,

  Beste groet van Benno Graas die verhalen vertelde bij het voetveer dat de bezoekers over de Zaan vervoerde.

 33. Samen met Gea Zwart stonden wij in het Koogerpark. Daar zijn in de loop van de dag ongeveer 150 belangstellende geweest.
  Omdat wij vrij vroeg waren zijn de eerste uren wat stilletjes verlopen. Om 13.00 uur begon de middag met een presentatie van Tussen Zuiddijk en Zaan. Daarop volgende nog twee presentaties achterelkaar. Het zou prettiger zijn als er tussendoor even wat ruimte is om daarna de aandacht weer te pakken van het publiek.

  Ik het alleen maar enthousiaste reacties gehoord. We hebben zelf slechts een deel van de route gereden ivm tijd gebrek. Prima idee om er een terugkerend evenement van te maken het heeft alles in zich om uit te groeien tot een groots gebeuren.

  Het zal dan wel wat meer gecentreerd moeten gaan worden. Doordat er dit jaar zoveel te doen was hebben sommige onderdelen niet de aandacht gekregen die zij verdienden. Je kunt tenslotte niet om twee plaatsen tegelijk zijn.

  5. Op dit punt kan ik alleen maar volmondig “ja” zeggen. Een evenement als dit kan uiteindelijk niet zonder bijdrage. Ik heb zo’n grenzeloze bewondering voor jou Sarah. De energie die je hebt opgebracht om dit neer te zetten is ongelooflijk

  Het boek is prachtig! complimenten voor allen die er aan mee hebben gewerkt. Er is een prachtig beeld neergezet van de Zaanstreek.

  Ingrid Bakker van Inmeba stond met de banner van Gea Zwart in het Koogerpark

 34. 1. Veel bezoekers maar helaas niet geteld, ook mensen uit India die dit evenement meenamen met een kort bezoek aan Nederland, leuk !!!

  2. Voor mij ging alles prima, een duidelijk contact persoon (Sarah Kobak) in het Kreatieve Pakhuis.

  3. Hele positieve reacties, de OOOH’s en AAA’s waren steeds te horen.

  4. Ja, mss 1x in de 2 jaar, dan blijft het exclusief.

  5.Een kleine vergoeding kan.

  6. Ziet er goed uit. Veel diversiteit in de Zaanstreek en dat komt goed uit in het boek.

  7.Ik zeg doen !!!!

  Ria Hotting, exposeerde in het Kreatieve Pakhuis met schilderijen.

 35. Een boek maken en het dan presenteren op een dergelijke manier … je moet het maar durven!

  Wat Sarah Vermoolen voor ogen had – het verbinden van mensen en hun specifieke kwaliteiten – is zeker in deze tijd een krachtig concept. Met dit boek is ze daarin niet alleen geslaagd, maar Sarah heeft ook een tijdsbeeld, een document over de Zaanstreek neergezet.

  Als kunstenaar/fotograaf en schrijver heb ik een aantal mooie bijdragen mogen leveren. Sarah’s energie en enthousiasme waren tijdens het hele proces aanstekelijk en een betere en flexibele supervisor had ik me als medewerker niet kunnen wensen.

  Door meerdere bijdragen was ik op twee locaties, een kleine spagaat die soepel verliep. Bij Het Klaverblad op de Zaanse Schans verrasten muzikanten Mark Nieuwenhuis, Jeroen van Leeuwen en Jeff Heijne het publiek met een gepassioneerde improvisatie. Op Smidslaan 3, in de zeventiende eeuwse molenaarswoning van Frans Wytema, toonden kunstenaars Nynke van Amersfoort, Joanne Zegers, Lamberti en Joke Konijn hun werk aan de vele bezoekers. Nynke trof ik met een aantal cursisten rond een tafel vol gekleurd papier en Joanne vertelde over haar inspiratiebronnen. De dag werd zeer gemoedelijk met gedichten van Joke Konijn en improvisaties van Frans Wytema op de cello afgesloten.

  De mensen die ik gesproken heb, ook van buiten de Zaanstreek, waren enthousiast en hebben een fijne, inspirerende en rijke dag beleefd. Op de Zaanse Schans pikte zelfs de buitenlandse toerist een graantje mee. Het boek werd door iedereen met bewonderend enthousiasme ontvangen. Ik hoorde iemand zeggen: Ik woon al twintig jaar in de Zaanstreek, maar door dit boek leer ik de Zaanstreek pas echt kennen.

  Helena Jansz maakte fotoseries voor het boek en liet haar eigen kunst zien bij de 17e-eeuwse molenaarswoning in Zaandijk. Een fotoserie van drie muzikanten die ze voor het boek heeft gemaakt kwam letterlijk tot leven in molen Het Klaverblad.

 36. Hoi Sarah,

  Je hebt de Zaanstreek in beweging gezet en ook kruisbestuivingen ingang gezet. Echt top!!! Mijn belangrijkste punt voor een vervolg “graag andere Zaankanters”. Zie punt 7.

  Gr. Zaans Gedaan

  1. Hoeveel bezoekers zijn er ongeveer op jouw locatie geweest? Waren er ook bezoekers van buiten de Zaanstreek?

  50-70

  2. Wat ging er goed en wat is voor verbetering vatbaar?
  Allemaal prima!

  3. Wat waren de reacties van het publiek? Leuk als er ook wat citaten worden vermeld.
  Interesse voor onze miniworkshops. Geen specifieke citaten.

  4. Is het evenement Rondje Zaanse Parels voor herhaling vatbaar? Zo ja, wat zijn dan jouw aanbevelingen?

  Ja zeker! Vond supergoed georganiseerd!

  5. Het evenement is geheel vrijwillig georganiseerd door Sarah Vermoolen (projectleider Kijk Zaans/Zaanse Parels). Met de opbrengst van de logo’s op de flyer is een groot deel van de kosten betaald, maar het heeft mij wel geld gekost. Zou je bereid zijn bij een volgend evenement ook een bijdrage te betalen?
  Ja dat is prima.

  6. Wat vind je van het boek Zaanse Parels? Het is te koop bij diverse parels in de Zaanstreek. Voor grote bestellingen kun je het bestelformulier gebruiken.

  Goed.

  7. Wellicht ga ik een derde boek maken. Ideeën zijn welkom.
  Ik mis andere zaankanters. Ik mis de “Funda Mujde’s” en de “Najibs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *