K’ook Wormerveer

K’ook! Wormerveer

Anne van der Spoel en Karen Schoen runnen deze kookwinkel op geheel eigen wijze. De mooie kwaliteitsartikelen vormen onderdeel van een beleving.

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 63 en in het boek Kijk Zaans op pagina 168/169 meer over deze mooie kwaliteitszaak.

Dat hun winkel zeer succesvol is, blijkt wel uit het feit dat ze voor de vierde keer zijn verhuisd naar een grotere zaak. Het nieuwe pand heeft de industriële look die goed bij ze past. En er is veel ruimte om nieuwe plannen uit te voeren. Zodat winkelen bij deze leuke kookwinkel nog leuker wordt. Zo wordt er lekker gekookt in de winkel en kun je genieten aan de koffietafel van het uitzicht op de erfgoedwand van Wormer.

K’OOK! staat er om bekend dat er regelmatig iets te beleven is in de winkel. Zo wordt er regelmatig gekookt, zijn er demonstraties en je kunt op gezette tijden je messen laten slijpen.

Karen en Anne hebben de Zaanbocht ook een enorme boost gegeven met het Foodfestival. In juni staan er tientallen rollende keukens langs de Zaan en trekt er een gezellige mensenmenigte voorbij die geniet van de hapjes en het mooie Wormerveer.

K’OOK!
Zaanweg 72
1521 DN Wormerveer
Tel. 075 622 78 60

Aantal tips: 4

K’OOK! is getipt voor Kijk Zaans door Hans Leenstra (directie Rabobank Zaanstreek)

Foto: Sarah Vermoolen

Review:
Bij deze kookwinkel kun je de meest uiteenlopende keukenbenodigdheden halen. Ze verkopen er zelfs dingen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Maar die wel erg handig zijn. Het is een erg leuke winkel vanwege de veelheid aan producten. Ze verkopen wel honderd keer meer dan een standaardwinkel met huishoudartikelen. Wie hobbymatig met eten bezig wil zijn vindt hier mooie zaken. Bijvoorbeeld zalige olijfolie die ter plekke vanuit een vat in een fles geschonken wordt. Het is een bijzondere winkel.

Foto: Herman Wieten

Tip van Hayke van Dommelen (KookaandeZaan)

Review:

Ik ben gek op kookwinkels en kan deze kookwinkel in Wormerveer daarom zeker waarderen. Het is een mooie winkel met de betere A-merken. Je hebt hier veel keuze in diverse prijsklassen. Wat ik vooral ook goed vind aan deze winkel is de persoonlijke service. Door de persoonlijke noot onderscheiden ze zich zeker.

Tip van Ray Heistek (De Keuken In)

Review:

De manier waarop Anne en Karen deze winkel leiden is wel bijzonder. Ze hebben een enorm uitgebreid assortiment en zijn altijd op zoek naar nieuwe producten en trends. Zo waren ze laatst op studiereis in Amerika waarbij ze kookwinkels en een beurs hebben bezocht, zodat ze weer goed op de hoogte zijn. Het is ook leuk dat ze zoveel mogelijk samenwerken met andere winkeliers in Wormerveer. Leuke evenementen worden vaak door hen bedacht, en de andere winkels haken daar graag bij aan, want het zet winkelen in Wormerveer wel op de kaart.

Tip van Da Vinci Bonbons

Review:

De kookwinkel heeft een geweldig assortiment op kookgebied. Wij zijn hier dan ook regelmatig te vinden. Bovendien hebben zij leuke hebbedingetjes voor ieders budget.
Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels