Le Cockelon

Le Cockelon

De kaas- en wijnspeciaalzaak Le Cockelon is het meest getipt voor Kijk Zaans. Vanwege de uitstekende producten en de vakkennis, maar ook vanwege de gastvrije sfeer. Op ambachtelijke wijze wordt de kaas geraffineerd. Le Cockelon is ook de leverancier voor de wijnen waarmee Rob en Annechris onder de naam De Cock & Co mooie cursussen en proeverijen organiseren.

Lees meer op pagina 192/193 in het boek Zaanse Parels en op pagina 172/173 in het boek Kijk Zaans.

Le Cockelon
Zuideinde 38
1541 CD Koog aan de Zaan
Tel. 075 616 02 44
Le Cockelon

Aantal tips: 12

Foto: Sarah Vermoolen

Le Cockelon is getipt voor Kijk Zaans door Wouter Boekhold (projectleider Julianabrug)

Review:

Kaasspeciaalzaak Le Cockelon in Koog aan de Zaan is als een soort huiskamer waarin Paul en Ronald je welkom heten. Omdat ze (bijna?) al hun klanten kennen is er een heel ontspannen sfeer. Dat komt vooral ook vooral omdat ze iedere klant aandacht geven en niets afraffelen. Als je even moet wachten, is dat geen probleem. Want dan kun je genieten van het moment. Maar het draait natuurlijk om de kaas, die ze zelf laten rijpen voordat ze hem verkopen. En waarmee ze je graag helpen in de keuze. Dan nog een bijpassend wijntje, en we hebben gegarandeerd een erg prettige avond.

Foto: Herman Wieten

Tip van Frits Elshout (Flentrop)

Review:

Ronald en Paul zijn bevlogen mensen. Ze weten heel veel van kazen en wijn. Dat is intrigerend en inspirerend om mee te maken. Wij bestellen altijd de kerstpakketten bij hen, waar ze altijd op een heel creatieve manier iets leuks van maken. Ze leveren echt kwaliteit en weten waar ze het over hebben. Wanneer ik een echt goede wijn wil, dan ga ik altijd naar Le Cockelon. Leuk is dat ze je extra goed kunnen adviseren als ze je smaak kennen. Want dan laten ze je regelmatig iets proberen.

Foto: Herman Wieten

Tip van chefkok Jeroen Gruijs (veenweidekroket)

Review:

De deskundigheid waarmee je bij le Cockelon geholpen wordt, is heel groot. Dit zijn echt mannen met passie. Als ik een wijnproeverij organiseer dan denken ze mee over de wijnen en de kazen. Maar ook als ik hier privé kom, dan denken ze met me mee als klant. Le Cockelon is een van de geselecteerde speciaalzaken waar de veenweidekroket wordt verkocht omdat de eigenaars mijn visie delen over duurzaamheid en eerlijk eten.

Tip van Chris Kaper (korfbalvereniging Koog Zaandijk)

Review:

Het is heel leuk om eens wat anders te eten dan dat wat je makkelijk koopt bij de AH. Als ik iets extra’s wil en tijd heb om te koken dan haal ik bij Le Cockelon de kaasfondue. Die is heel lekker. Met een lekker wijntje erbij zijn wij tevreden. Zaken zoals dit moeten we absoluut behouden.
Paul en Ronald zijn harde werkers die interesse hebben in hun klanten. Paul ken ik nog uit de tijd dat ik sportschoenen kocht bij Vonk Sport, waar hij toen werkte. Er ontstond toen een leuke band. Het is heel leuk om hem daarna weer tegen te komen bij Le Cockelon,waar hij opnieuw met een brede glimlach de gasten ontvangt.

Tip van Toon Rumphorst (restaurant De Smuiger)

Deze twee jongens doen fantastisch mooi werk. Het zijn echt mannen naar mijn hart, omdat ze veel vakkennis hebben. Wanneer ze een product niet kennen, dan zoeken ze net zo lang tot ze het gevonden hebben. Ze hebben zelfs in Parijs gezocht naar mooie producten die nu tot hun vaste assortiment behoren. Dat zie ik graag.

Tip van Isabella de Jong (Kunstcentrum)

Review:

Le Cockelon is een van de mooie speciaalzaken die je in de dorpen vindt. Hier ga je niet heen om snel een boodschap te doen. Het is bijna cabaret wat hier wordt opgevoerd.

Foto: Herman Wieten

Tip van Steven en Wies Goinga (voorheen eigenaren van restaurant Zin Puur genieten)

Review:

Le Cockelon heeft een heel mooi en gedreven team, met onwijs veel gevoel voor en vakkennis van hun producten. In de winkel is het lekker gemoedelijk en gezellig. Je moet er niet heen gaan als je haast hebt, maar je moet het zeker wel bezoeken als je een heel mooie kwaliteitszaak wilt zien.

Tip van Hayke van Dommelen (KookaandeZaan)

Review:

De persoonlijke service van Le Cockelon is hun kracht. Er zijn talloze bedrijven die graag hun wijnen aan mij willen verkopen, maar ik kom graag bij Le Cockelon. Ze hebben een goede selectie rode wijn en weten altijd een mooi aanbod te maken bij het eten dat ik ga koken bij KookaandeZaan. De prijzen zijn ook prima. Hun olijven zijn overigens ook heel lekker.

Tip van Michaël Ruig (poelier Ruig)

Review:

Hier kun je echt lekkere hapjes kopen. Het is zo leuk om te zien hoe ze met hun producten en klanten bezig zijn. Ze zijn ook altijd aan het nadenken wat ze nog meer met hun producten kunnen doen.

Tip van  BB Hal

Review:

Ronald en Paul zijn echte Zaanse parels. Het is hartstikke leuk zoals zij de winkel runnen, ook omdat ze ambachtelijk producten maken. Ze weten precies wat ik wel of niet lekker vind. Zo ga je alleen met producten de deur uit waar je echt van gaat genieten.

Tip van Da Vinci Bonbons

Review:

Samen met De Cockelon hebben we een aantal jaren een stand gedeeld bij Club Culinair op de Burcht in Zaandam.  Ze hebben een winkel met heerlijke kazen en mooie wijnen.

Tip van Bakery Institute

Review:

Bij deze winkel werken zulke sympathieke  mensen en ze hebben veel verstand van hun vak. Wanneer we iets bij hen bestellen dan weten we zeker dat het heel goed is. Het is in de winkel ook lekker informeel en gastvrij, daar houden wij wel van.

Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels