Mayonaise

Zaanse mayonaise

De Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden is niet alleen in Nederland maar overal ter wereld verkrijgbaar. Het bestaat voor 80 procent uit olie, daarom smaakt het veel beter dan de fritessaus, waar veel meer water in zit. Samen met de kruiden zorgt de olie voor de smaak.

Ze bedenken steeds weer nieuwe producten waarbij het gezondheidsaspect ook een rol speelt, zoals de halfvolle mayo.
Het merk heeft zoveel fans dat er regelmatig bedrijfsbezoeken worden georganiseerd door de fabriek.

In het boek Kijk Zaans lees je op pagina 108/109 meer over het familiebedrijf dat de Zaanse mayonaise zo groot heeft gemaakt. In het boek Zaanse Parels wordt de Zaanse mayonaise vermeld op pagina 61. De Zaanse mayonaise speelt bijvoorbeeld ook een rol in het recept van Restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis op pagina 151.

Van Wijngaarden bv
Soldaatweg 3
1521 RK Wormerveer
Tel. 075 647 60 60
Zaanse mayonaise

Foto: Esther Prinsze

Aantal tips: 4

De Zaanse mayonaise is getipt voor Kijk Zaans door Inge Bosman (Zaanse Kaper)

Review:

De Zaanse mayonaise is de lekkerste! Ik was een keer echt boos toen ik bij de AH ontdekte dat de Zaanse mayonaise en Zaanse mosterd op waren. Die zou de AH, als echt Zaans bedrijf, toch altijd in voorraad moeten hebben.

Tip van Ray Heistek (De Keuken In)

Review:

Ik was een keer voor de winkel aan het soppen met een emmer waar Zaanse mayonaise in had gezeten. Een voorbijganger sprak mij daarover aan en vertelde dat hij bij Van Wijngaarden werkte. Hij vroeg of ik de beroemde mayonaise ook verkocht. Dat doe ik niet, omdat ik niets verkoop wat ook bij de supermarkten verkrijgbaar is. Maar ik vind het wel een heel mooi bedrijf. Het is prachtig dat hun mayonaise overal op de wereld verkrijgbaar is. Ik heb nog een foto dat ik met mijn neef in Cairns (Australië) Zaanse mayonaise eet. Het is echt een Hollands en vooral Zaans product met een eigen smaak. Daardoor is het gewoon, maar eigenlijk ook heel bijzonder. Het bedrijf wordt geleid door gepassioneerde mensen die steeds op zoek zijn naar vernieuwing. Ze gebruiken nu geloof ik ook scharreleieren en geen palmolie. Dat kan ik wel waarderen.

Tip van Jack van Duijvenbode (Knap Transport)

Review:

Foto: Esther Prinsze

Het is heel leuk dat een traditioneel Zaans product – de mayonaise – in een modern  Zaans bedrijf  wordt gemaakt met duurzame technieken. Zaanse mayonaise is hiermee tot ver buiten onze landsgrenzen een begrip geworden.

Tip van Wellwaij Belting

Review:

Als echte Zaankanters zijn wij er trots op, dat je overal waar je komt Zaanse mayonaise ziet. De bekende tubes liggen echt overal. We zijn maar een kleine klant van ze en daarom is het zo bijzonder dat ze ook ons serieus nemen en bij ons langskomen.