Saenspel

Saenspel

Tip van Edwin Woudt (zwaluwfiets)

Voor iedereen die de mooiste kanten van de Zaanstreek nog beter wil leren kennen is er het Saenspel!
Op basis van 3000 Triviant vragen wordt de speler van het Saenspel door de Zaanstreek geloodst. Van Assendelft tot Zaandam, via Wormer en Jisp naar Westzaan. Dit gaat aan de hand van 6 categorie├źn, zoals de fotovraag, Kunst en cultuur, Handel en nijverheid, Natuur en aardrijkskunde, Geschiedenis en bestuur.

Het spelbord is een speciale kaart uit 1967, ontworpen voor het eeuwfeest van Honig. Hoe de Zaanstreek er toen uitzag is al een eye-opener!

Initiatiefneemster, Anneke Steemers ontwikkelde in 2008 het SaenSpel. Zoals elke rechtgeaarde geboren en getogen Zaankanter is zij trots op haar streek en laat anderen daar graag mee kennis maken. Het SaenSpel levert een bijdrage aan de verspreiding van de Zaanse cultuur, natuur en historie. Het brengt spelers, van jong tot oud, op een speelse manier in aanraking met het verleden maar ook met het heden van de Zaanstreek.

De eerste druk van het Saenspel was al in 2009 uitverkocht. De 2e druk is verkrijgbaar bij 10 adressen in de Zaanstreek, waaronder de Bruna, het Molenmuseum, GBS Tabak, Woudt Fietsen.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht