Verweij Snaarinstrumenten

Verweij Snaarinstrumenten

Tip van Suzanne Serton (De Zaanse invasie)

Jan Verweij is de enige echte vakman op het gebied van
versterking van akoestische gitaren. Hij repareert al ruim dertig jaar akoestische en elektrische snaarinstrumenten.

Klanten uit heel Nederland komen naar zijn kleine winkeltje op de Savornin
Lomanstraat in Zaandam. Dat is niet voor niets. Hij vindt met zijn kennis, ervaring en vakmanschap voor ieder snaarinstrument het juiste versterkingssysteem. Voor elk budget heeft hij een versterkingssysteem en voor elke wens een oplossing. Als die nog niet bestaat, dan maakt hij hem voor je op maat.

Je kunt er ook altijd terecht voor advies en antwoord op al je vragen over
reparatie, onderhoud en versterking van snaarinstrumenten.

Tip van De Kift

De Kift is een vaste klant van Jan Verweij. Wij brengen regelmatig instrumenten en onderdelen langs voor reparatie en onderhoud. Jan is een echte vakman, een ambachtsman met veel liefde voor het vak, veel kennis en goede adviezen. De Kift kwam in 2000 terug na een optreden uit Boedapest met een “Bulgarian Gibson”. Op de heenreis brak de hals van onze eigen Gibson gitaar uit 1935 door een beginnersfout: als je gaat vliegen moet je altijd de snaren losdraaien omdat de snaren tijdens het vliegen koud worden en krimpen. In het Bulgaarse theater lag er op zolder nog een oude gitaar zonder snaren, volgens de eigenaren een “Bulgarian Gibson”, die we mochten meenemen. Jaren later brachten we de gitaar naar Verweij, die hem heeft gerestaureerd tot een volwaardig instrument waar De Kift heel trots op is en waar Ferry nog elk concert op speelt.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht