Zaanse stadscomponist Mark Nieuwenhuis

Zaanse stadscomponist Mark Nieuwenhuis

De Zaanse stadscomponist Mark Nieuwenhuis speelt ook een rol in het boek Zaanse Parels. Op pagina 198/199 lees en zie je meer van hem in de fotoserie van Helena Jansz.

Tip van Anneke Steemers

Review:

Mark Nieuwenhuis is een jonge getalenteerde veelzijdige muzikant die behalve trompet
spelen ook heel veel kan met het maken en mixen van beats en loops. Daarnaast werkt hij ook als producer en geeft hij workshops. Improvisatie is zijn grote kracht, met verrassend mooie resultaten!
Ik heb Mark leren kennen tijdens een aantal optredens in het Koogerpark met de band Velatropa. Hun optredens waren altijd geïmproviseerd, niets stond van te voren vast. Ook de optredens met de formatie “Kashba” waarin Mark meespeelt zijn het bezoeken meer dan waard.
Mark is een talentvolle & sympathieke jongeman die grote mogelijkheden in huis heeft om met zijn “Zaanzinnige” muziek de Zaanstreek te promoten!

Tip van De Kift

Review:

Drummer Wim was bij de officiële benoeming van de nieuwe stadscomponist van Zaanstad tijdens het Cultuurcafé in De Fabriek. Een presentatie zonder veel woorden maar met een boeiende, korte muziekfilm waarin Mark trompetgeluid laat weerkaatsen tussen de hoge panden langs de Zaan. Heel mooi!”

Zaanse stadscomponist op YouTube