Boerderij Watervliet Wormer

Boerderij Watervliet Wormer

Boerderij Watervliet is een ecologische zorgboerderij waar op gezette tijden biologisch rundvlees van eigen vee wordt verkocht.

De boerderij wordt genoemd op pagina 91 in het boek Zaanse Parels. Zij spelen ook een belangrijke rol in de veenweidekroket van Jeroen Gruijs (Groeneveld Eten). Deze wordt beschreven op pagina 114/115 in het boek Kijk Zaans.

Boerderij Watervliet
Engewormer 28
1531 MX Wormer
Tel. 075 621 2241
Boerderij Watervliet Wormer

 

Aantal tips: 3

Boerderij Watervliet is getipt voor Kijk Zaans door DeVijfdeSmaak (restaurant)

Review:

Bij de ecologische zorgboerderij in Wormer wordt met passie gewerkt. Het gaat ze in eerste instantie om de zorgtaken, maar dat ze hun vee en groenten ook een warm hart toedragen is duidelijk. Zij bellen ons meestal als ze een dier hebben geslacht en dan krijgen wij bepaalde stukken vlees om te gebruiken. Of ze komen bij ons langs met groenten die ze net geoogst hebben. Het is geen leverancier waar je iets bestelt. Zij komen brengen wat zij hebben. Het komt echt uit hun hart. Elk plantje is voor hun leven. Het is ook echt lekkerder, want de bonen blijven hangen tot ze precies goed zijn. De insecten zijn met zorg door de zorgcliënten weggehaald. En als dat niet gelukt is, bij een slakkenplaag bijvoorbeeld, dan is er gewoon geen courgette. En zo hoort het ook.

Tip van chefkok Jeroen Gruijs (veenweidekroket)

Review:

Zorgboerderij Watervliet zit voor mijn gevoel aan het einde van de wereld. Hier vind je nog de volledige rust terwijl je de rook van de fabrieken op de achtergrond ziet. Wanneer ik over de dijk naar de boerderij fiets, schiet er soms een gans of egel voorbij. Ik stop altijd even om het vakantiegevoel en de rust toe te laten. Dat gevoel zit ook in de veenweidekroket. Met Boerderij Watervliet heb ik een samenwerkingsverband voor de veenweidekroket. Het vlees en de groenten komen hier vandaan.
Ik waardeer boer Benno de Hartog vanwege zijn bevlogenheid om op duurzame wijze te ondernemen. Het is prachtig dat iemand zo bevlogen is. Als de politiek weer besluiten neemt waar boeren zoals hij de dupe van zijn, dan laat hij zijn uitgesproken mening overal horen, onder andere via twitter.
Het vlees wordt op gezette tijden verkocht aan particulieren. Je kunt je aanmelden via biokoe@watervliet.nl zodat je geïnformeerd wordt wanneer je weer bij de boerderij terecht kunt. Een verkoopmiddag is vaak op vrijdagmiddag van 16-18 uur en wordt ruim van tevoren aangekondigd op de website.

Tip van Anouk Hermanns (De Nieuwe Winst)

Review:

Als je bij de zorgboerderij komt, dan voel je meteen de warme deken over je heen vallen. Voor dit bedrijf wil iedereen zich graag inzetten. Bedrijven willen hier ook altijd graag via De Nieuwe Winst aan de slag. Door de manier waarop Benno en Pauline dit bedrijf hebben opgebouwd maken ze de wereld echt een stukje mooier. Ze doen veel voor de mensen in de zorgboerderij. Ze doen ook veel aan natuurbehoud. Het zijn bijzondere mensen, waar iedereen blij van wordt.