De Steigerhoutloods

De Steigerhoutloods

Lees meer over de Steigerhoutloods op pagina 76/77 in het boek Zaanse Parels.

Steigerhoutloods
Rosbayerweg 147
1521 RW Wormerveer
Tel. 06 23278520
Steigerhoutloods

Aantal tips: 5

De Steigerhoutloods is getipt voor Kijk Zaans door Kijk Zaans fotograaf Oscar Damad

Review:

Foto: Oscar Damad

De Steigerhoutloods is een bedrijf dat in een paar jaar tijd vanuit een achtertuin is doorgegroeid naar een bedrijf met meerdere loodsen. De enthousiaste eigenaren zijn echte nuchtere Zaankanters die met hard werken een heel mooi bedrijf hebben neer gezet. Inmiddels leveren ze ook met enige regelmaat naar het buitenland waar ze echte kwaliteit ook weten te waarderen.
Ook binnen de Zaanstreek zijn ze actief. Hun meubels zie je terug bij  klanten zoals KookaandeZaan, De Leukste Taartenshop, Heerlijk, De Tinteltuin, De Snuiter in Wormerveer, Maxifit in Wormer en ga zo maar door. Naast de zakelijke markt worden ook voor particulieren veel verschillende meubels gemaakt voor binnen en buiten. Niet alleen de standaardmeubels maar ook eigen ontwerpen worden vakkundig uitgewerkt.
De Steigerhoutloods is inmiddels ook dealer voor diverse grote merken als Fatboy en Boretti.
Door de toenemende vraag worden de steigerhouten meubels desgewenst gecombineerd met steigerbuizen.
Veel van de gebruikte materialen worden dus hergebruikt vanuit andere markten wat de Steigerhoutloods tot een prachtig bedrijf maakt.
 

Tip van Hayke van Dommelen (KookaandeZaan)

Review:

Toen ik de ruimte van KookaandeZaan in de oude Honigfabriek zag wist ik meteen wat ik daarmee wilde doen. De ruimte moest zo flexibel mogelijk worden ingericht zodat zowel kleine als grote groepen zich hier prettig zouden voelen. Ik wist meteen dat ik meubels van steigerhout wilde, zodoende kwam ik bij de Steigerhoutloods terecht. Ze hebben onder meer de meubels en tafel gemaakt. Een keukeneiland hadden ze nog nooit gemaakt, maar dat wilden ze wil proberen. Aan de hand van een tekening hebben ze precies gemaakt wat ik in mijn hoofd had. er werken leuke enthousiaste mensen die mee willen denken en werken. Het is gewoon goed daar!

Tip van Inge Zaagsma (Cake It)

Review:

Micha Blank is klein begonnen, maar timmert goed aan de weg. Hij heeft de winkelinrichting van De leukste Taartenshop verzorgd. Het is mooi dat hij heel veel passie heeft voor hout en het creëren van meubels.

Tip van René Mulder (‘t Groene Pandje)

Review:

Misja van de Steigerhoutloods is zo’n fantastische man. Als je een idee hebt, dan voert hij het uit. Hij kan alles maken wat je wilt.

Tip van De Snuiter

Review:

Dit familiebedrijf heeft inmiddels al aardig wat winkels in Wormerveer en omgeving voorzien van mooie meubels van steigerhout. Ook bij ons zijn ze aan het werk geweest. Het steigerhout heeft een pure uitstraling, dat is mooi. Leuk aan dit sympathieke bedrijf is ook dat ze zo goed meedenken.